GÖLCÜK TRAKYA İLLERİ KÜLTÜR DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BURS VE YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ
AMAÇ:
MADDE 1: Bu yönetmeliğin amacı, Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Tüzüğünün ilgili maddesi uyarınca verilecek burs ve diğer yardımlarla ilgili ilke ve esasları belirlemek olup Trakyalılar arasındaki dayanışmayı arttırmak, Türkiye’nin aydınlık geleceğine katkıda bulunmaktır.
TANIMLAR:
MADDE 2:Bu yönetmelikte
Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği” Dernek”
Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu ”Yönetim Kurulu”
Gölcük Kaymakamlığı ”Kaymakamlık”
Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Bursiyerleri ”Bursiyer”
Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Burs ve Yardımlar Fonuna bir defaya mahsus veya düzenli olarak bağışta bulunan özel ve tüzel kişiler ”Burs veren”
Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Burs ve Yardımlar Komitesi ”Komite”
Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Tüzüğü ”Tüzük” ve
Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Burs ve Yardımlar Yönetmeliği de “Yönetmelik” olarak anılacaktır.
– Bu Yönetmelik, Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Tüzüğünün Amaçlar Maddesinin 20. bendine dayanılarak hazırlanmıştır.
KAPSAM
MADDE 3:Bu yönetmelik Gölcük ilçesi içinde veya dışında ön lisans, lisans eğitimi gören öğrencilere derneğin bütçe Burs ve Yardımlar fonundan yapılacak aşağıdaki yardımları kapsar:
.Maddi gereksinimi olan öğrencilere belirlenen ölçütler içinde burslar verilmesi ve karşılaştıkları tüm sorunları aşmalarında destek sağlanması.
.Dernek hedefleri doğrultusunda, çağdaş değerleri savunan, Çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, insan haklarına saygılı, toplum ve çevre bilinci kazanmış, vatan sevgisiyle donanımlı gençler olması,
.Barınma ve beslenme gereksinimi olan öğrenciler için ikanlar ölçüsünde ev yurt ve benzeri mekanlar’ın bulunması veya oluşturulması
.Tüzükte belirtilen üyeler arası dayanışmanın gereği olarak bir üyenin vefatı yada mağduriyeti gibi özel koşullarda öğrenim çağındaki çocuklarının gerekli desteğe kavuşturulması
GÖREV YETKİ VE İŞLEYİŞLER
Madde 4:
Gelir ve giderler
Bu fonun gelirleri 3 başlıkta toplanır
.Kişi ve kurum bağışları
.Burs yararına yapılan Dernek etkinliklerinden elde edilen gelirler
.Dernek gelirlerinden Komitenin teklifi ve Yönetim Kurulu kararı ile ayrılan tutarlar.
Bu fonun giderleri 3 başlıkta toplanır
.Verilen burslar ve yapılan para yardımlar
.Barınma ve beslenme için yapılan harcamalar
.Komite çalışmaları ve etkinlikler için yapılan harcamalar
Burs ve Yardımlar Fonu, Dernek muhasebe sisteminde “Burs ve Yardımlar Fonu”alt hesabı adıyla oluşturulacak ve bu hesabın muhasebesi ayrıntılı olarak tutulacaktır.
Madde 5: Komite’nin oluşturulması
Komite, gönüllülük esasına göre, Dernek ilke ve hedefleri doğrultusunda çalışmak isteyen Dernek üyeleri ve en az bir Yönetim Kurulu üyesinin katılımı ile, 4 kişinin altında olmamak şartıyla oluşturulur.
Madde 6: Komite’nin görev tanımı
.Bursiyerlerle ilişkiler: Komite, Bursiyerlerin toplumsal, kişisel, maddi (barınma, beslenme, giyim, kültürel harcamalar vb.), akademik, iş ve staj olanakları gibi başlıklar altında toplanabilecek gereksinimlerinin saptanması ve giderilmesi için çalışmakla; birliktelik ortamları yaratarak, Bursiyerlerin üretici süreçler içinde yer almalarını sağlamakla ve Dernekle sağlıklı ve sürekli bir ilişki sürdürmelerini gözetmekle görevlidir.
.Burs verenlerle ilişkiler: Burs veren ödemelerinin düzenliliği ve devamlılığı Dernek Saymanlığı tarafından takip edilir. Gereken durumlarda bu çalışmalara, Komite ve Yönetim Kurulu da yardımcı olur. Komite, Bursiyerler ile kurumlar arasındaki ilişkilere de aracılık eder.
.Kaymakamlık, kurumlar ve STK’lerle işbirliği ve dayanışma: Bursiyer öğrencilerle ilgili konularda her türlü bilgi alışverişi ile karşılıklı yardımlaşmanın kesintisiz ve sağlıklı bir biçimde sürdürülmesini Dernek adına, Komite üstlenir. Komite, gereken durumlarda Kaymakamlıkla koordinasyon sağlamak için bilgi paylaşımında bulunur.
.Bütçe çalışmaları: Komite, her öğretim yılı başında tahmini bütçesini hazırlayarak ve öngördüğü bursiyer öğrenci sayısını belirleyerek Yönetim Kurulu’nun onayına sunar.
.Kaynak artırım, duyuru ve tanıtım işlemleri: Burs verecek yeni kişi ve kurumların araştırılması, burs yararına etkinlikler düzenlenmesi, en yaygın duyurunun sağlanması ve bununla ilgili dökümlerin hazırlanması Komite’nin görevleri arasındadır. Komite, gerektiğinde bağış tutarının artırılması ve sürdürülmesi gibi durumlarda, Bursverenlerle ilişkiye geçer.
.Bursiyerlerle etkinlik takvimi hazırlanması ve gerçekleştirilmesi: Komite, Dernek ve Bursiyer istemleri doğrultusunda söyleşi, seminer, gezi gibi kültürel ve sportif etkinlikler düzenler. Bursiyerlerle proje grupları oluşturarak, okuma, araştırma, tartışma ortamları hazırlar. Gerektiğinde, bursiyerlerin bu çalışmalarda veya Dernek Faaliyetlerinde görevlendirilmelerini sağlar.
Burs Tahsis Kontenjanı, Burs Miktarı ve Ödeme Zamanları
Madde 7:- Dernek bütçesi dikkate alınarak burs verilecek öğrenci sayısını, aylık burs miktarını ve ödeme zamanını belirlemeye Yönetim Kurulu yetkilidir.
a) Yönetim Kurulu, Burs Komisyonuna burs verilecek öğrenci sayısını içeren yıllık Burs Tahsis Kontenjanını bildirir.
b) Burs Komisyonu, kendisine ayrılan sayıda burs verilmesini uygun buldukları öğrencileri, Yönetim Kurulunca belirlenecek aylık taban ve tavan burs miktarı içerisinde kalmak ve yıllık toplam burs tutarını aşmamak koşuluyla belirleyerek her yıl en geç Ekim ayı sonuna kadar Yönetim Kuruluna bildirir.
c) Burs Tahsis Listesi, Yönetim Kurulunun onayından sonra yürürlüğe girer.
Burs Tahsis İşlemleri
Burs Başvuru esasları
Madde 8:
a) Dernek üyesi çocuklarına.
b) Hemşerilerimiz çocuklarına.
c) Rumeli ve Balkan kökenli ihtiyaç sahibi çocuklara.
d) Her aileden bir öğrenci için burs talebinde bulunabilir.
e) Başka bir kurum veya kuruluştan burs almıyor olmak.
f) Burs bir öğretim yılı için geçerlidir.
Burs Başvurusu:
Madde 9: Burs almak isteyen öğrenciler, Burs Komisyonu tarafından belirlenen usûl ve esaslara göre başvuruda bulunurlar.
Başvuru Belgeleri:
a-Başvuru Dilekçesi,
b-Öğrenci Belgesi,
c-Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
d-Fotoğraf(2 adet vesikalık),
e-Banka Hesap Numarası,
f-Taahhütname
g-Vukuatlı nüfus kayıt örneği(E-Devlet veya Nüfus Müdürlüğü)
h-Velisinin gelir durum belgesi
Madde 10: Vicdani Yükümlülük :Öğrenimini, karşılıksız Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği bursu ile tamamlayan her öğrenci, ileride yeterli gelir düzeyine çıktığında bir yüksek öğrenim öğrencisinin de kendisi gibi yetişmesinde Dernek Kanalı ile katkıda bulunmayı bir vicdan borcu olarak kabul etmelidir.
AD SOYAD
Tarih
İmza
“Burs Başvuru Formu” dosyasını indirmek için tıklayınız.